top of page
Massage-deep-tissue-De-Salon-Zandvoort

WAT IS DE

DORN METHODE?

De Dorn methode heeft zijn oorsprong in Duitsland. Het is een zachte methode waarmee wervels en gewrichten kunnen worden gecorrigeerd. Bij de Dorn methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen hun werk ongestoord kunnen doen.
De ruimtes tussen de wervels zijn niet allemaal even groot, door scheefstand van 1 of meerdere wervels worden de zenuwen daar beklemd en in hun functie belemmerd wat tot diverse klachten kan leiden. Een zeer lichte maar constante druk op een verschoven wervel kan al tot irritatie van de zenuw leiden.

De Dorn methode is een samenwerking tussen de therapeut en de cliënt, de wervel- en gewrichtcorrecties worden namelijk dynamisch uitgevoerd (in beweging) waardoor het lichaam de correcties makkelijker accepteert. Op deze manier proberen we het beenlengteverschil of de wervelscheefstand te verhelpen. De therapeut zal u ook adviezen meegeven om zelf toe te kunnen passen en zo te werken aan een blijvend resultaat.

Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong vanuit de rug, door een overprikkelen van een zenuw kan er in het gebied dat aangestuurd word door deze zenuw een klacht ontstaan. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijn, pijn in de nek en schouders, tintelingen in armen, vingers of benen. Maar ook maag/darmklachten kunnen hierdoor komen.

Bij de Dorn methode is het verschil in beenlengte het uitgangspunt. Dit is een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengte verschil kan een anatomische oorzaak hebben maar kan ook voorkomen door een bekkenscheefstand.

IMG_2957.jpg
dorn-744x1024.jpg

VOOR EEN DORN BEHANDELING 

NEEM HIER CONTACT OP

noun_call_2640501.png
noun_Mail_3644265.png
bottom of page