top of page

ERVARINGEN

Bowen bleek voor mij de sleutel tot herstel

Mijn ziekte begon zo'n 9 a 10 jaar geleden voordat ik over Bowen las en me daarin kon verdiepen. 

Het begon met oververmoeidheid, hoofdpijn en lusteloze dagen en al snel dacht men aan een burn-out. 

Echter hielden mijn klachten langdurig aan en kreeg ik steeds vaker, steeds intenser en heftiger last. 

Na een lange zoektocht, waarbij ik diverse ziekenhuizen, artsen en specialisten heb geraadpleegd, kwam ik bij het kenniscentrum voor chronische vermoeidheid uit.

Daar werd na diverse testen geconstateerd dat ik aan het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME) leed. Er werden behandelplannen opgesteld en alles in mijn leven moest veranderen, gestructureerd leven etc.

In het begin leek het te helpen, maar na 2 maanden werden de klachten steeds weer erger. Ik raakte langzaam het vertrouwen in mijn lichaam verder kwijt en wist niet meer wat te doen. Tot mijn vriendin over Bowen las en dat dit in een aantal landen, (USA en UK) gebruikt wordt ter bestrijding van mijn ziekte.

Na een korte zoektocht kom ik bij Frans uit en vanaf dag 1 was Frans heel eerlijk en correct in zijn benadering. We spraken af om het uit te proberen en na 3 behandelingen te kijken of het mij zou helpen in mijn strijd.

Al na de eerste behandeling merkte ik een grote verandering in mijn lichaam, ik kreeg al in de auto een energie uitbarsting en mijn maag begon te rommelen. Ik was natuurlijk nogal sceptisch, tenslotte was ik al zo lang op zoek naar een oplossing, maar bij thuiskomst gaf ik aan mijn vriendin al aan dat ik er een heel goed gevoel bij had.

De dagen erna leek er wel een wonder plaats te vinden, ik had op sommige momenten energie voor tien. Kon weer langdurig met de hond wandelen/fietsen, spelletjes spelen met mijn dochter en weer leuke dingen ondernemen.

Echter, tijdens de eerste periode schommelde mijn energielevel nogal extreem, maar er leek iets op gang gebracht. Nu tijdens dit schrijven heb ik zo'n tien behandelingen gehad en merk ik absoluut een verschil. Ik heb voor het eerst in jaren weer een normaal slaap/waakritme, ik heb weer energie en gelukkig niet elke dag meer hoofdpijn. 

Voor mij heeft Bowen dus absoluut geholpen en ben ik eeuwig dankbaar dat ik deze behandelmethode heb gevonden.

Ik raad het dan ook een ieder met deze ziekte aan, op zijn minst om het te proberen. Ook ik was terughoudend in het begin maar Frans nam mij fantastisch mee in zijn methodes en legde het geweldig uit.

Mathijs.

Screenshot 2020-12-09 at 09.57.19.png
Screenshot 2020-12-09 at 09.57.32.png
Screenshot 2020-12-09 at 09.57.38.png
Screenshot 2021-01-05 at 15.41.26.png
bottom of page