top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN

STAAT U VRAAG ER NIET BIJ? KLIK DAN HIER

VERGOEDT MIJN VERZEKERAAR BOWEN BEHANDELINGEN?

Ja, de meeste verzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar. Bowentherapie valt bij de meeste verzekeraars in de categorie alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeswijzen, of alternatieve zorg. Denk eraan dat de vergoeding afhankelijk is van uw polis. Controleer dat van tevoren.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN NODIG VOOR EEN RESULTAAT?

Bij sommige klachten geeft 1 behandeling al een duidelijk resultaat. Voor de meeste klachten wordt 3 à 5 behandelingen aangehouden. Meerdere behandelingen zullen veelal tot een verdere verbetering leiden. Chronische klachten vragen om een gezamenlijk te bepalen onderhoudstraject.

HOE WORDT DE BOWEN BEHANDELING OPGEBOUWT?

De bowentherapeut geeft een aantal “moves” volgens een patroon en verlaat dan voor één tot enkele minuten de behandelkamer om de cliënt optimaal profijt te laten hebben van het ontspanningseffect dat de aanzet vormt tot herstel.

HEB IK EEN DOORVERWIJZING VAN EEN HUISARTS NODIG?

Nee, je kunt direct afspreken voor een behandeling.

HOELANG DUURT EEN GEMIDDELDE BEHANDELING?

Een behandeling duurt ca. 45 minuten.

WERKT EEN BEHANDELING OOK PREVENTIEF?

Ja, preventief behandelen biedt grote mogelijkheden om ervoor te zorgen dat oude klachten niet terug keren en nieuwe klachten worden voorkomen. Na het afbouwen van het behandeltraject wordt indien nodig een onderhoudstraject besproken om de nieuw opgebouwde conditie te behouden. Bijvoorbeeld een keer per drie maanden een behandeling om in optimale vorm te blijven.

bottom of page